Just posing

FOLKESKOLERNES TACKLING AF SUNDHED // PART 2

Lige meget om du går i ottende klasse, tredje klasse eller om du er 16 år, som jeg er. Så er unge i den alder sårbare og let påvirkelige. Dette er også en meget stor grund til, at jeg fik en spiseforstyrrelse, og at jeg har svært ved at komme ud af den på grund af det store pres, som er lagt på os unge omkring, hvordan vi skal se ud, skole osv. Jeg blev i hvert fald påvirket af, hvad bl.a. sundhedsplejerskerne sagde til mig som lille, men også alle de sociale medier, meninger til, hvordan den ’perfekte’ krop skal se ud. Hvis vi skal tage udgangspunkt i Instagram, som er et socialt medie, som mange unge bruger, så kan du hellere ikke mere gå på Instagram uden at du bliver bombarderet med billeder af træningsbilleder og sund mad. Det fylder nærmest det hele. Det er ikke for at snakke negativt om Instagram, da jeg selv er stor tilhængere af det. Det er hele princippet i det.

Det behøver ikke være en spiseforstyrrelse, som det kan udvikles til. Det kan lige så godt være selvskade. Smerten og skammen, som de unge bærer i sig, fordi de føler sig forkerte og store. Jeg kender selv en person, som jeg holder utrolig meget af, som begyndte. Det er virkelig en ubehagelig ting at opleve!

Måske tænker I nok, at så alvorligt er det ikke, men det er det altså! Det er de konsekvenser, som kan ske! Lyt til en som har prøvet, og som går i gennem det.

Det hele handler om at finde en balance. Sundhed er en god ting. Jeg mener det skal gøre dig glad. Du skal behandle din krop ordentligt både fysisk og psykisk. Du skal ikke føle, at det er pligt at være sund. Det er det virkelig ikke. Jeg syntes i starten, at det var en sur pligt, men det synes jeg slet ikke mere. Jeg elsker at spise sundt, være god ved min krop, give den den næring, som den har brug for.

Jeg er personlig mod slankepiller, slankekurer og hvad der ellers findes efterhånden. Specielt når unge piger på en 13-14 år begynder. Det skal de på ingen måde begynde at tænke på, men jeg forstår godt, hvorfor de begynder at tage slankepiller. Det pres og den opfattelse, som de har fået af sundhed, er helt forkert.

Skolerne rundt omkring i Danmark mangler information. Det er jo ment i god tro denne ’sundheds opgave’, som skolerne har valgt at påtage sig, men det ender som en skræmme kampagne.

Mit råd vil være, at få en kostvejleder ud til skolerne. De ved, hvad de snakker om, uden at det bliver fanatisk. Jeg synes ikke en sundhedsplejeske skal stå for dette, da min opfattelse af dem er, at de ikke forstår hvad ’sundhed’ er.

Kys Louise

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Just posing