HAVE YOU SEEN IT?

Hvorfor valgte jeg at gå i tiende?

P1170068

Da jeg gik i ottende kan jeg huske, at jeg ønskede at komme på STX direkte efter folkeskolen. Jeg skulle i hvert fald hverken i tiende klasse eller på efterskole, meeeeen det gik ikke helt efter den plan alligevel. Jeg tror, at jeg måske var lidt fordomsfuld over for tiende klasse og efterskoler.

Da jeg så nåede til niende klasse omkring september vil jeg gætte på. Stressede lærerene og studievejlederne os endnu mere med hensyn til at vælge vidergående uddannelse. Mine forældre synes, at en efterskole ville være godt for mig, hvor jeg slet ikke havde lyst til, selvom at jeg kun har hørt godt om det.

Jeg gik selv med en tanke om, at jeg slet ikke var klar til gymnasiet fordi, at jeg slet ikke følte, at jeg på daværende tidspunkt havde styr på mit liv. Jeg havde anoreksi, og det var meget slemt i den periode og frem, jeg havde andre personlige problemer og jeg ville gerne være endnu bedre til matematik.

Jeg fandt ud af, at flere af mine venner ville tage tiende klasse i Solrød, så jeg tænkte; hvorfor ikke? Det kan være godt for mig. Jeg kunne få styr på en masse ting i løbet af det år og udvikle mig endnu mere.

Jeg har nu fundet ud af, at jeg ikke vil på STX, da jeg ikke gider folkeskolen i endnu tre år, og at jeg er begyndt, at interesserer mig for tal (det kommer fra en som har hadet matematik siden 1. klasse, haha). Dette gik dog først op for mig, da jeg var på brobygning her i tiende.

Alt i alt så har det været et meget godt valg for mig. Jeg er næsten kommet ud af anoreksien fordi, at jeg har haft tid til at arbejde med den, men jeg har i den grad også udviklet mig socialt og personligt. I dag føler jeg mig endnu mere klar til handelsskolen.

Jeg håber, at dette kan hjælpe nogle af jer, som måske er forvirrede eller ikke aner hvad I skal efter folkeskolen.

Kys for nu.

1

 • Pernille

  Hej Louise

  Vi er to piger på 27 og 28 år som læser en kandidat i pædagogisk psykologi. Vi er i gang med at skrive et speciale, hvor vi er meget interesseret i spiseforstyrrelser. Vi vil spørge dig om du kunne lyst til at blive interviewet om dine oplevelser omkring anoreksi. Interviewet vil blive anonymiseret, hvilket vil sige at der ikke er nogle personlige oplysninger som vil blive videregivet i opgaven.

  Vi håber meget på at at høre fra dig. Hvis du har lyst til at blive interviewet, kan skrive på mail: pernille_hjorth@hotmail.com

  Venlig hilsen
  Anna Louise og Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

HAVE YOU SEEN IT?